Miért Esküvő Dj?

Sokakban felmerül a kérdés miért DJ? ( nem Fluimucil :)..

A saját esküvőm zenei történetén keresztül írnám le.

Mi is gondolkoztunk milyen zene legyen. Az én korosztályom már a diszkón nőtt fel, nekünk nem jön be amikor egész este ugyanazt az énekhangot halljuk ( még akkor sem, ha amúgy hibátlanul énekel, bár az elég ritka ). Kezdetekben sok esküvőt megjártam zenekarral amikor az én feladatom volt áthidalni a zenekari szüneteket és befejezni a bulit. Azt tapasztaltam, hogy többen megmozdultak az eredeti slágerekre és jobban lehetett lavírozni a stílusok között, hiszen nekem nem 200 dalból áll a zenei repertoár mint egy együttesnek ( jó esetben ). Aztán voltak olyan esküvők ahol a pár egyik fele külföldi volt, a vendégsereg egyik fele nem tudott mit kezdeni a zenészek által játszott főként hazai dalokkal ( kevesen játszanak jól külföldit ! ). Amikor a zenekar levonult és nem a vendégek felének szólt már a buli akik tudtak magyarul, hanem mindenkinek megtelt a tánctér. Egyszóval ezt átgondolva mi is dj mellett döntöttünk. Szerencsések voltunk, mert a felszereléssel rendelkeztem, nem kellett senki lehetőségeivel komromisszumot kötnünk. Külön előny volt, hogy a sógorom öccse rendelkezett érdeklődéssel a diszkózás iránt, így csak a zenei anyagot kellett a rendelkezésére bocsátanom és a műsor vázának összeállításában segédkeznem.. A buli olyan jól sikerült, hogy a fiatalabbak és meglepetésre az idősebb korosztály is elismeréssel emlegette sokáig.

 

Gondoljuk át együtt mi az előnye a dj-nek:

– Nem pihen fél órákat, nem áll le a buli.

– Gyakorlatilag végtelen zenei repertoár.

– Tuti nem lesz hamis a muzsika :).

– Kihelyezett ceremónia hangosítását is meg tudja oldani.

 

Kicsit rólam:

Az esküvőknek ahol eddig játszottam kb 60%-a „nemzetközi” volt,  ahol a pár egyik fele volt csak Magyar. ( a másik fél Dán, Német, Orosz, Holland, Spanyol stb ). Ezeken a rendezvényeken a külföldi vendégekre is gondolni kell, hiszen ők is részesei az eseménynek. Nekik és természetesen a hazai közönségnek tuti befutók a nemzetközi slágerek, míg a „hagyományos” magyar lagzizenét csak akik ismerik, értik, tudják élvezni. Tendencia, hogy a házasulandók szülei, vendégei, a mai 40-50 évesek már nem a mulatós bulikba jártak fiatal korukban, hanem pont ők voltak akik megélték a DISCO korszakot. Mivel hasonló korú vagyok és a 80-as évektől napjainkig aktívan dolgozom dj-ként ebben otthon vagyok.  Ha azt szeretnétek, hogy a TI esküvőtök más legyen, mint a „többi” akkor szívesen állok rendelkezésre. Több évtizedes tapasztalattal, kiváló technikai háttérrel, egyedi ötletek kivitelezésével.

Ha dj-re esik a választás és megtiszteltek választásotokkal az alábbiakban tudok segíteni:

  • Kihelyezett ceremónia hangosítása, felvételek bejátszása az esemény alatt előre egyeztetve, maximálisan figyelembevéve személyes kívánságokat.
  • A ceremónia utáni koccintás, koktélozás alatt is az eseményhez illő csendes, nem zavaró aláfestő zenék biztosítása.
  • Az esküvő folyamán együttműködve akár ceremónia mesterrel, vőféllyel, meghívott zenekarral, fellépővel a buli levezénylése illetve annak technikai kiszolgálása, fénytechnika telepítése.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Horváth Ferenc

20/9622-279

hores@movar.hu